Gröna väggar inspiration & fina exempel

Inlägget innehåller reklam i form av annonslänkar

Vad är det inte att älska med grön väggfärg? Från mörk och lynnig smaragd till ljus och luftig salvia; det finns en perfekt grön färg för dig. Grönt är färgen på harmoni, natur och överflöd och kan bara vara den perfekta popen för dina väggar. Ta reda på varför vi älskar grön väggfärg och hur du kan integrera den i ditt hem.

Grön färgskala

grön färgskala
Grön färgskala från ljust grönt till mörkgrönt. Bildkälla: Design seeds

Vilka färger passar ihop med grönt?

Det beror lite på vilken typ av grönt som det gäller. Grönt är en relativt lätt färg att kombinera inredning och möbler med. Tänk bara på hur många blommor i olika färger som har gröna blad och stjälkar. Här är dock ett tips på några färger som passar extra bra med grönt:

Vilka färger passar ihop med grönt
Olika färger som passar bra ihop med grönt. Bildkälla: Shutterfly

Vad passar till gröna väggar?

Gardiner till gröna väggar

Gå all-in med grönt

Färgen är tillbaka. Vita och gråa väggar må ha dominerat inredningsvärlden de senaste åren, men folk är redo för en djärv förändring. Grön väggfärg är fräsch och levande, med en mängd olika toner som fungerar med alla stilar. Så lägg undan gallonen “Swiss Coffee” och ta en risk med något mer spännande, som Desert Twilight av Benjamin Moore, som visas här. Kolla in de bäst bevarade hemligheterna för professionella målare.

Vilka färger passar med gröna väggar?

Om du funderar på att måla ett rum grönt, kanske du också undrar vilka färger som passar gröna väggar. Att hitta komplementfärger beror förstås på vilken grön nyans du har på väggarna.

Mörkgröna, som smaragd och skogsgrön, passar bra med liknande rika färger som marinblått och tranbär. Mossgröna gröna, som Ecological, som visas här, har gula undertoner, så de ser bra ut med varmare färger som gult, guld, lax och korall. Prova att accentuera en ljusare grön, som pistage, med krämiga vita och luftiga blå färger. Här är de bästa målarfärgerna för små badrum.

Hur känns grön väggfärg?

Enligt begreppet färgpsykologi kan färgfärg ha en betydande effekt på vårt humör. Färgen grön är ett utmärkt val för väggar eftersom den har en lugnande och lugnande effekt. Vi förknippar grönt med natur, helande och lugn. Vi älskar hur en dämpad grön färg kan ge liv i ett rum samtidigt som du känner dig jordad, som den som visas här.

Grågrön färg / grön grå väggfärg

gröngrå vägg sovrum
grön vägg sovrum
Grönt kan också se ut så här. Foto: IKEA

Sofistikerad mörkgrön väggfärg

Om du vill ha en lyxig look, välj en mörkgrön för väggarna. En mättad smaragdgrön kan skapa en mysig men ändå sofistikerad atmosfär och förvandla vilket rum som helst till en juvelskrin. Prova det i en matsal eller vardagsrum, tillsammans med mörkt läder och svarta accenter. Så här målar du ett rum, snabbt!

Klassisk olivgrön väggfärg

olivgrön väggfärg
Olivgrönt i modern tappning. Foto: That Nordic feeling
olivgröna väggar vardagsrum
Olivgröna väggar i vardagsrummet. Bildkälla: The Nordroom

Oliver och andra mossiga gröna grönsaker har mer en jordnära känsla som frammanar bilder av en lugn äng eller en avkopplande vandring i skogen. Den här typen av grön väggfärg, som Behrs Back to Nature, som visas här, är samtidigt spännande men ändå lugnande. Vi älskar det i ett rum med ljusa träaccenter och andra inslag av naturen. Behöver du färgprover? Här är rätt sätt att testa färger.

Satsa på en grön fondvägg

Grön fondvägg sovrum
En vacker grön fondvägg i sovrummet tillsammans med naturfärger i brunt och beige. Så vackert! Bildkälla: Posterstore
Oliv grön fondvägg
Olivgrön fondvägg i hallen ger ett välkomnade intryck. Foto: Behr

Om du inte riktigt är redo att ta steget med att måla ett helt rum grönt, överväg att skapa en kontaktpunkt med bara en grön fondvägg. Det här är ett bra sätt att doppa tån i trenden med grön färg. Du kan fästa tomma tavelramar och smala trälister på väggen innan du målar för texturintresse. Låt dig inspireras av dessa 15 fantastiska accentväggar.

Testa att måla en grön halvvägg

grön vägg barnrum
En grön vägg i flera lager, lekfullt och snyggt för barnrummet. Foto: Shutterstock
måla träpanel sovrum
Att måla träpanel i grönt kan bli så här fint i sovrummet. Foto: I love wallpaper

Förutom en accentvägg är ett annat sätt att integrera gröna väggar, utan att måla hela rummet, att måla halva väggen. Det kanske låter galet, men halvmålade väggar har en stund och kan vara ett lekfullt sätt att göra ett djärvt statement med grönt. Försök att måla halva väggen med en enkel rak linje, som en modern nick till wainscoting. Eller bli kreativ med olika former som bergsmönstret som visas här. De bästa tipsen och tricken för att använda målartejp.

Lugnande ljusgröna väggar

salviagrön vägg vardagsrum ljusgrön vägg
Vackert och lugnande vardagsrum med chic bohemisk inredning. Foto: Posterstore

Salviagrönt som visas här, är fräsch och lätt; men gör mer av ett uttalande än vitt eller grått. Den har fina silverfärgade undertoner som gör att den kan kombineras med både svala och varma accentfärger. Du kommer att älska mångsidigheten och den lugnande kraften hos salviagrönt. Ta reda på vilka husmålningsmisstag nästan alla gör och hur du undviker dem.

Blågröna väggar

blågröna väggar
Härliga blågröna väggar. Bildkälla: Behr
Blågrön vägg sovrum
En ljusare variant av blågrön vägg, här i sovrummet. Foto: Posterstore

Kan du inte bestämma om du vill ha gröna eller blå väggar? Kombinera de två och du får vacker, stämningsfull mörk krickgrön väggfärg med starka blå undertoner. Ett par av våra favoritfärger i den här familjen är Antigua av Behr, som visas här, och Night Watch av PPG Paints. Dessa färger kan vara ett välkommet avsteg från mer traditionellt marinblått.

Gröna väggar kök

Salviagröna väggar
En salviagrön vägg i köket passar bra ihop med vitlaserad ek. Foto: Shutterstock
rosa köksluckor gröna väggar
Här ser du hur bra rosa och koppar passar med olivgröna väggar i köket. Foto: Gemma Lewis
gröna köksluckor
Ett alternativ till gröna väggar är att måla köksluckorna gröna. Mörkgröna köksluckor och guldhantag är en vinnande kombo. Foto: Jessica Bringham

Vilka rum ska du måla grönt?

Om du väljer rätt nyans kan nästan alla rum målas grönt. För sovrum, håll dig till ljusare greener för att säkerställa en avkopplande atmosfär. Spara mörkare gröna för vardagsrum, matsalar eller ett kontor. För köket kan du inte gå fel med dämpade gröna väggar och vita skåp. Här är de bästa färgerna för att måla ett hemmakontor.

Grön väggfärg inredning inspiration

Här nedan har jag samlat inspiration kring hur du kan kombinera gröna väggar med inredning. Jag har delat upp inspirationen i vardagsrum och sovrum, och olika nyanser av grönt. Hoppas att du hittar något du gillar!

Grönt vardagsrum

Ett grönt vardagsrum kan innebära allt från mörkgröna till ljusgröna väggar och allt där emellan. Här nedan hittar du inredningsinspiration och olika färgkombinationer som passar med just din valda nyans av grönt.

Mörkgröna väggar vardagsrum

Mörkgröna väggar vardagsrum
1. Gardin Pembroke wide HÄR / 2. Lampa Karen HÄR / 3. Lampa Buster HÄR / 4. Murgröna HÄR / 5. Tavla “Pine Flower Still Life” HÄR / 6. Soffa Nordform HÄR / 7. Matta HÄR / 8. Fåtölj HÄR / 9. Sidobord HÄR

Olivgrön väggfärg vardagsrum

Olivgrön väggfärg vardagsrum
1. Lova gardiner HÄR / 2. Orleans gardiner HÄR / 3. Taklampa HÄR / 4. Poster HÄR / 5. Poster HÄR / 6. Ficus lyrata HÄR / 7. Soffa Outline HÄR / 8. Lone matta HÄR / 9. Soffbord Sion HÄR / 10. Fåtölj Madrid HÄR

Ljusgrön väggfärg vardagsrum

Ljusgrön väggfärg vardagsrum
1. Gardin Pembroke HÄR / 2. Taklampa HÄR / 3. Poster Monstera HÄR / 4. Garderobsblomma HÄR / 5. Soffa HÄR / 6. Monstera Monkey Mask HÄR / 7. Sittpuff Davos HÄR / 8. Karmstol Samantha HÄR / 9. Matta HÄR

Grågröna väggar vardagsrum

Grågröna väggar vardagsrum
1) Gardin Louise HÄR
2) Gardin Folke HÄR
3) Poster Winter Cherries HÄR
4) Taklampa HÄR
5) Poster Pumpkin HÄR
6) Monstera Deliciosa HÄR
7) Soffa HÄR
8) Pall med förvaring HÄR
9) Sittpuff Jakarta HÄR

Grönt sovrum

Är du sugen på att måla väggarna i sovrummet gröna? Då har jag samlat exempel på fina inredningsdetaljer som passar med olika nyanser av grönt. Här hittar du allt från sängstomme till gardiner, och allt där emellan!

Mörkgrönaväggfärg sovrum

Mörkgröna väggfärg sovrum

1) Gardin gul sammet HÄR
2) Taklampa HÄR
3) Aeschynathus HÄR
4) Spegel HÄR
5) Sängbord Gabriella HÄR
6) Ryamatta HÄR
7) Sängram HÄR
8) Rattan Egg HÄR

Olivgrön väggarsovrum

Olivgrön väggar sovrum

1) Gardin linnemix HÄR
2) Poster växter HÄR
3) Skåp HÄR
4) Strelitzia HÄR
5) Sänggavel HÄR
6) Puff HÄR

Ljusgrön väggarsovrum

Ljusgrön väggar sovrum

1) Gardin HÄR
2) Tavla Floating leaves a5 HÄR
3) Tavla Floating leaves a4 HÄR
4) Poster Eucalyptus HÄR
5) Golvlampa HÄR
6) Sänggavel Unnvor HÄR
7) Skåp HÄR

Grågrönaväggfärg sovrum

Grågröna väggfärg sovrum

1) Gardin Sara HÄR
2) Taklampa Prisma HÄR
3) Taklampa Elipse HÄR
4) Poster Pose HÄR
5) Pall HÄR
6) Sängstomme Ziggy HÄR
7) Philodendron HÄR
8) Stege klädförvaring HÄR

Leave a Comment